Caracteristici

Soiul de grau Otilia

Categorie biologica: Baza
Tratament: Fungicid (Redigo Pro 170FS)

Pret: 2.60 RON/Kg

Vezi oferta

Soiul de grau de toamna Otilia a fost creat la INCDA Fundulea.

Caractere morfologice

Soiul are tufa plantei semierecta in faza de infratire. Frunza steag are portul semiaplecat dupa inflorit, iar frunzele sunt medii ca lungime si latime si sunt acoperite cu un strat ceros nu prea intens in a doua parte a perioadei de umplere a boabelor. inalțimea medie a plantei este de 75-92 cm. Spicul este de culoare alba, semidens, aristat, de forma piramidala, de lungime medie-lunga si cu poziția seminutanta la maturitate. Boabele sunt de marime mijlocie, de forma alungita si au culoare rosie. Masa a 1000 boabe: 42-45 g. Masa hectolitrica: 77-80 kg/hl.

Insusiri fiziologice

Soiul Otilia are rezistenta buna la cadere, iernare, seceta si arsita. Este rezistent la rugina galbena si septorioza si mijlociu de rezistent la actuale rase de rugina bruna si de fainare. Are un nivel mijlociu de rezistența la fuzarioza si o rezistenta buna la incoltirea boabelor in spic.

Insusiri de calitate

Soiul de grau Otilia se incadreaza in grupa soiurilor cu insusiri de panificafie bune.

Capacitatea de productie

Soiul Otilia are calitate foarte buna de panificație, fiind din acest punct de vedere superior soiului Dropia, soi martor de calitate in testarile oficiale ale I.S.T.I.S., dar si soiului Glosa.

Tehnologie de cultura

Zona de cultura Soiul Otilia este recomandat a se extinde in cultura in zona de vest a țarii, in campia din sudul tarii, in Dobrogea si Moldova.