Despre SCDA Valu Traian

Despre noi

La SCDA Valul lui Traian, fiecare samanta de cereal sau legume pe care o vindem poarta promisiunea unui potential remarcabil de crestere.

Hranirea unei populatii in continua crestere nu este o sarcina usoara. Oamenii care cultiva alimentele pe care le mancam in fiecare zi pot avea succes doar daca au acces la seminte de cea mai inalta calitate, asistenta profesionala si know-how tehnic pe care il merita.

SCDA Valul lui Traian s-a nascut pentru a fi cel mai mare dezvoltator, cultivator si vanzator de seminte de legume si cereale. In fiecare zi, SCDA Valul lui Traian lucreaza pentru a asigura cultivatorilor servicii excelente prin Intelegerea nevoilor unice ale fiecarui cultivator.

Ii ascultam pe cultivatori pentru a intelege provocarile unice cu care se confrunta si pentru a colabora cu acestia pentru a gasi cele mai bune produse si solutii care le vor permite sa reuseasca.

Management

Ing. Ion BULICA
Director General
Liviu CHIRCIU
Director Economic
Cristian-Laurentiu DRAGOMIR
Inginer Sef
-
Secretar Stiintific

Obiective

Principalele obiective ale Statiunii de Cercetare-Dezvoltare Valu lui Traian sunt:

  • productia si ameliorarea semintelor de grau, orzoaica, orz, porumb, floarea soarelui, mazare, ovaz si iarba de Sudan
  • asigurarea necesarului de seminte pentru producatorii agricoli din zona Dobrogea si partea de sud a tarii
  • identificarea si creearea unor seturi de soiuri de culturi cu adaptabilitate la zona climatica a Dobrogei si a zonei de sud a tarii
  • elaborarea si testarea technologiei de productie a semintelor
  • protejarea culturilor prin elaborarea de strategii de combatere a bolilor si daunatorilor
  • protejarea resurselor din sol
  • testarea semintelor si testarea produselor asociate: erbicide, tratamente daunatori, tratamente samanta.

Cercetare-Dezvoltare

In ceea ce priveste activitatea de cercetare-dezvoltare, echipa de management impreuna cu echipa de cercetatori au misiunea de a oferi agricultorilor din zona seminte cu potential de productie ridicat, seminte rezistente la principalii factori de risc ai culturilor(ger, seceta, etc), seminte rezistente la boli si daunatori, rezistenta la cadere.

De asemenea cercetatorii nostrii pot oferi in orice moment agricultorilor consultanta in ceea ce priveste alegerea semintelor potrivite in functie de tipul de sol, rotatia culturilor, consultanta pentru irigatii sau oricare alte tehnologii agricole.