Caracteristici

Soiul de grau Anapurna

Categorie biologica: C1
Tratament: Fungicid
(Redigo Pro 170FS)

Pret: 2.10 RON/Kg
Ambalaj: Sac 600Kg

Categorie biologica: Baza
Tratament: INSECTOFUNGICID
(Picus 600 FS+Redigo Pro 170FS)

Pret: 2.30 RON/Kg
Ambalaj: Sac 600Kg

Vezi oferta

Soiul Anapurna a fost creat de Limagrain. Annapurna este un soi de grau premium din India, care incepand din anul 2014 este inregistrat si introdus in cultura de grau din tara noastra.

Caracteristici morfologice

Graul Anapurna, are inaltimea plantei de 85-100 cm. Plantele verzi au o crestere semierecta, iar spicele au ariste albe, lungi si lucioase. Ca si maturitate este un soi mijlociu, tolerant la seceta, umiditate si la rugini. De asemenea are nevoie de cerinte medii de agrotehnica (ingrasaminte, indici de sol).

Soi de grâu aristat, semitimpuriu, recomandat a se cultiva în toate zonele de cultură a grâului din România, dar cu mențiunea de a se evita solurile reci și umede şi de asemenea, zonele depresionare.

Prezintă indici de calitate foarte buni: proteina 13,2; gluten 28-30; W 280

Echilibrul intre potentialul de productie si calitătile de panificatie este foarte bun

Densitate recomandata la semanat: 400-430 bg/m2.

Insusiri fiziologice

  • Soi semi-timpuriu cu o rezistență bună la iernare și la cădere.
  • Are o rezistență foarte bună la făinare și rugina galbenă, rezistență bună la rugina brună, septorioză și fuzarioză.
  • Capacitate ridicată de înfrățire

Capacitate de productie

  • Are un potential de productie foarte ridicat.
  • Masa a 1000 boabe: 39-44 g.
  • Masa hectolitrică: 78-80 kg/hl.

Zone de cultura

  • Este recomandat în toate zonele de cultură a grâului din România, cu excepția zonelor depresionare.