Caracteristici

Soiul de ovaz Lovrin

Categorie biologica: C1
Tratament: Netratata

Vezi oferta

Soiul de ovaz Lovrin a fost creat de Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Lovrin.

Principalele caracteristici

Lovrin 1 aparţine grupei soiurilor precoce. De la răsărire şi până la înspicat sunt necesare 47-65 de zile, iar de la înspicat la maturitate, 38-59 de zile, în funcţie de caracterul climatic al anului sau al zonei de cultură.
Tulpina are o înălţime medie de 85 cm, cu 5 noduri, iar paniculul are în componenţă 6-7 ramificaţii (etaje) cu portul semierect. Boabele au forma oval-alungită, de culoare galben-maronie, cu sticlozitate medie. Procentul de pleavă este de 21,6%, MMB-ul de 31-32 g şi MH-ul de 44-46 kg/hl.

Avantaje

Soiul este rezistent la rugina coronată, la rugina neagră şi la făinare şi mediu sensibil la tăciune, bună rezistenţa la secetă, la cădere şi la scuturare şi rezistent pentru toleranţa la arşiţă.

Capacitate de productie

Soiul Lovrin 1 a realizat o producţie medie de peste 5500 kg/ha, depăşind soiurile vechi româneşti: Someşan şi Mureş. În condiţii climatice şi mai ales tehnologice optime, producţia de boabe poate depăşi 6000 kg/ha.